Grilované špízy z norského lososa

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce čerstvého lososa
3 citrony v BIO kvalitě
domácí bazalkové pesto
keříková cherry rajčátka
celozrnná bageta
rukola
olivový olej
hrubozrnná mořská sůl
slunečnicová semínka
citronová šťáva
grilovací jehly nebo špejle

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu. Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí.

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany.

  3. Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek. Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty.

  4. Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!