Nejlepší křupavá kuřecí křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Křídla:
350 g kuřecích křídel
3 lžíce hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička pepře
Omáčka:
1/3 šálku chilli omáčky
2 lžíce másla
2 lžičky worcestrové omáčky
1 lžička granulovaného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka opláchneme, osušíme a odřízneme jim špičky. Pak ještě rozdělíme v kloubech. V misce křidélka osolíme a opepříme a zasypeme moukou. Promícháme, aby mouka obalila maso.

  2. Dáme na pečicí papír rozložený na plechu a pečeme při 200 °C asi 45 až 50 minut, aby křidélka dostala zlatavou barvu a byla křupavá. Po 20 minutách křídla obrátíme. Pečeme ještě 20 minut, asi tak 10 minut před koncem postříkáme jemně vodou pomocí rozprašovače.

  3. Podáváme s dipem nebo omáčkou. A bagetou, nebo třeba dalamánkem.

  4. V malém rendlíku promícháme suroviny na omáčku a přivedeme k varu. Pak odstraníme z tepla;necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Připravená křídla, ještě horká, promícháme s omáčkou a hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!