Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

4 hrnky vařených, najemno nastrouhaných brambor
2 hrnky polohrubé mouky
1 vejce
půl lžičky soli
půl lžičky octa

Postup přípravy receptu

  1. Brambory smícháme s moukou, vejcem, soli a octem a rychle vypracujeme hladké těsto.

  2. Pokud se těsto lepí, podsypeme trochou mouky nebo si dlaně namažeme trochou oleje.

  3. Pak tvoříme menší válečky a vkládáme je do vroucí vody, kterou můžeme osolit nebo také přidat pár kapek octa, abychom si byli jisti, že se knedlíky nerozvaří.

  4. Dáme pozor, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu, takže je občas pozvedneme vařečkou.

  5. Poté, co knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě asi 3 až 5 minut, podle toho, jak jsou knedlíky silné.

  6. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a dokud jsou teplé, opatrně je nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!