Uzené maso ve fazolkách-rychlé a jednoduché

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

uvařené uzené maso (měla jsem masitá žebra z polévky)
400 g Bonduelle fazolek
1 cibule
1 jarní cibulka
4 stroužky česneku
5O g anglické slaniny - nemusí být
1/2 Masoxu -nemusí být
200 ml uzeného vývaru
tymián
trošku kopru -nemusí být
tak 3 kapky citrónu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso z vývaru nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, jarní cibulku a česnek na plátky a anglickou slaninu na kostičky.

  2. Na pánev stříkneme malé množství oleje, dáme pokrájenou slaninu, chvilku ji necháme vysmahnout a vhodíme cibuli, česnek a cibulku-mícháme a po krátkém smažení přidáme fazolky, necháme je také osmahnout, pak zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

  3. Za chvilku dáme maso, mícháme, prohříváme, doladíme tymiánem, koprem, solí, pepřem, necháme ještě povařit do doby, než se nám zredukuje tekutina, aby jí nebylo moc, fazolky jsou hodně šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!