Nejjednodušší patnáctiminutová bezmasá večeře

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g těstovin fusilloni
1 panna cucina (hustá italská smetna 200 ml)
1 šalotka
1 větší mrkev
hrst hrášku
bílý pepř
sůl
olej olivový
na zdobení listy bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a šalotku na drobno.

  2. Dáme vařit těstoviny podle pokynů na obale.

  3. Než se uvaří těstoviny, na trošce oleje osmahneme šalotku i s mrkví, přidáme panna cucinu, osolíme, opepříme. Chvíli necháme povařit, než se vše spojí a přidáme hrášek.

  4. Hotové těstoviny slijeme a nasypeme do omáčky. Dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme.

  5. Na talíři zdobíme bazalkou (bazalku můžeme i nasekat na drobno a zamíchat do hotového pokrmu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!