Nejen peceny zeleninovy mix

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 máslová dýně
olej
červená paprika
uzená paprika
sůl
nové brambory (menší)
petržel
mrkev
mletý kmín
chilli
sůl
menší půlka kapusty
máslo
1 PL tmavé sójové omáčky
snítky čerstvého citronového tymiánu
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Máslovou dýni nakrájíme na cca 2 cm kousky a dáme do misky, ochutíme červenou a uzenou paprikou, solí a zalijeme trochou oleje. Promícháme a dáme na půlku velkého plechu.

  2. Nové brambory umyjeme, nakrájíme na čtvrtky. Mrkev a petržel oškrábeme, pokrájíme na cca 2 cm kousky, přidáme k bramborám a ochutíme chilli, mletým kmínem a solí. Zakápneme olejem, promícháme a dáme na druhou stranu velkého plechu.

  3. Snítky tymiánu položíme na připravenou zeleninu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a na cca 1 hodinu. Po 45 minutách poklademe zeleninou plátky másla.

  4. Kapustu nakrájíme na nudličky a nasypeme je na pánev, ve kterém jsme rozehřáli máslo. Rychle promícháme a jakmile kapusta klesne, přidáme sójovou omáčku.

  5. Zamícháme, sundáme z plotny, na chvíli přikryjeme pokličkou a podáváme spolu s pečenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!