Bramborové nočky s ořechy

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor uvařených ve slupce
300 g celozrnné špaldové mouky
1 vejce
mořská sůl
150 g vlašských ořechů
3 lžíce tmavého třtinového cukru
máslo nebo olej z ořech. jader
švestkový nebo datlový sirup na ozdobu (popř. i jiný)

Postup přípravy receptu

  1. Prolisujte uvařené a oloupané brambory, promíchejte s moukou a vejcem a na válu zpracujte v těsto.

  2. Z těsta vyválejte hady a krájejte na drobné dílky - nočky.

  3. Nočky zavařujte do vroucí osolené vody a vařte 5 min., než vyplavou na hladinu.

  4. Vlašské ořechy nasucho opražte na pánvi a umelte. Promíchejte s třtinovým cukrem.

  5. Servírujte posypané ořechy a pokapané rozpuštěným máslem nebo olejem z ořech. jader a ozdobené sirupem (datlový, agáve...).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!