Nedělní (sváteční) knedle

Recepty, Přílohy

Suroviny

3 housky(nebo rohlíky)
1 vejce
2 žloutky
6 lžic smetany
6 lžic rozpuštěného másla
dětská krupička(může být hrubá mouka)dle potřeby na kompaktní těsto
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Housky si nakrájíme na menší kostičky, polovinu si jich dáme do misky a pocákáme smetanou, zbytek housek opečeme v pánvi na másle a necháme zchladnout.

  2. Vejce, žloutky a sůl v míse vyšleháme, přidáme trochu krupičky, dál smetanové a máslové housky, rozmícháme, ještě přidáme krupici, aby těsto bylo tvarovatelné a necháme 20-30 minut odpočinout.

  3. Dáme si vařit vodu se solí a lžící, kterou vždy namočíme do vařící vody tvarujeme knedle, jako velké noky a vaříme 7 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!