Nedělní kuře s těstovinami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
sůl
1 velká cibule
3 stroužky česneku
rozmarýn dle chuti
200 ml smetany ke šlehání
česnekový bok (nebo Vahalova slanina + stroužek česneku navíc)
400 - 500 g těstovin dle vlastního výběru

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme a poklademe do pekáčku na pokrájenou cibuli, česnekový bok nebo slaninu, nasekané stroužky česneku a rozmarýn. Podlijeme smetanou, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů na 30 minut. Pak odklopíme a dopečeme do barvy a doměkka, za občasného přelití smetanovým výpekem. Je-li třeba a smetana se hodně odpařila, podlijeme maličko vodou, ale ne příliš. Měl by ze smetany vzniknout pod kuřetem krémový smetanový sos.

  2. Před koncem pečení uvaříme těstoviny dle návodu a scedíme.

  3. Porce kuřete vyndáme z pekáče stranou, do smetanového výpeku, ze kterého vyndáme větvičky rozmarýnu, nasypeme scezené těstoviny, které v něm promícháme a můžeme podávat.

  4. Tentokrát se strávníci budou prát i o přílohu:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!