Mrkvové cupcaky (nejen) pro koledníky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
3 vejce
150 g třtinového cukru
30 g javorového sirupu
100 g hladké mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
100 g vlašských ořechů (nasekaných)
175 ml slunečnicového oleje
300 g nahrubo nastrouhané mrkve
kůra z 1 pomeranče
Na krém:
200 g smetanového sýra
100 g změklého másla
80 g moučkového cukru
Na dozdobení:
vlašské ořechy (celé, případně mleté)
čerstvá karotka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce (pokojové teploty) šleháme společně s třtinovým cukrem a javorovým sirupem do světlé pěny. Mezitím v míse smícháme suché ingredience - hladkou a celozrnnou mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici a nasekané ořechy. Jakmile jsou vejce s cukrem vyšlehaná, tak zlehka přimícháme sypkou směs. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev, olej a pomerančovou kůru.

  2. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, které plníme cca do 3/4 připraveným těstem. Pečeme při 175 stupních přibližně 30 min.

  3. Změklé máslo vyšleháme společně se sýrem a cukrem do jemného krému. Pomocí cukrářského sáčku naneseme krém na cupcaky a dozdobíme vlašskými ořechy. Pro zvýraznění hlavní použité ingredience a podtržení velikonoční nálady můžeme dozdobit čerstvou karotkou s natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!