Mramorová bábovka s kakaem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
150 g moučkového cukru
150 ml oleje
150 g zakysané smetany
250 g polohrubé mouky
20 g kakaa
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 balíček vanilkového pudinkového prášku
moučkový cukr na posypání
tuk a polohrubá mouka na formu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Pak za stálého míchání po lžících přidáme olej a vše vyšleháme do husté pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme zakysanou smetanu, polovinu prosáté mouky, sníh z bílků a nakonec zbylou mouku prosátou s kypřícím práškem.

  2. Těsto rozdělíme na třetiny. Do dvou třetin vmícháme vanilkový pudinkový prášek, do zbylé prosaté kakao.

  3. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pak do ni střídavě nalijeme světlé a kakaové těsto. Pečeme ho ve vyhřáté troubě při 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku krátce vychladnout ve formě a poté ji vyklopíme. Po vychladnutí ji pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!