Játrová paštika se sardelovou pastou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 navršená lžíce sladké mleté papriky
2 vejce
dvě špetky mletého (nebo drceného) nového koření
1 lžíce sardelové pasty
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce sekané čerstvé majoránky (nebo dobromyslu)
1 menší cibule
3 větší stroužky česneku
3 lžíce sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Syrová kuřecí játra očistíme, na prkénku rozetřeme nebo pokrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Vše dáme do hlubší mísy, přidáme i ostatní suroviny a tyčovým mixerem promixujeme na jemnou kaši. Osolíme opravdu jen malinko, sardelová pasta je slaná dost.

  2. Připravenou směs naplníme do menších zavařovacích sklenic (asi 2 cm pod víčko) a uzavřeme. Vezmeme větší kastrol a na dno dáme napařovací mřížku na knedlíky nebo složenou utěrku. Na mřížku postavíme sklenice, do 3/4 je zalijeme vodou a zakryjeme poklicí. Vaříme a zároveň sterilizujeme 2 hodiny. Paštiku potom necháme vychladnout.

  3. Koření můžeme obměňovat nebo přidávat podle chuti, pokaždé tak získáme jinou nebo pikantnější paštiku. Také můžeme do základu přidat umleté vepřové nebo kuřecí maso. Můžeme přidat obligátní brusinky nebo švestky, smaženou cibulku, mandle.... atd.atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!