Perníkový mramorovaný chlebíček
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 2 hrnky rýžové mouky (nebo polohrubé mouky)
- ½ hrnku třtinového cukru
- ¾ hrnku zakysané smetany
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
- 1 PL perníkového koření
- 2 PL kakaa
- 1 prášek do pečiva
- +
- mouka máslo na vymazání formy
Postup Perníkový mramorovaný chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Perníkové koření s kakaem smícháme v trošce vody. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej.
Zašleháme zakysanou smetanu a mouku střídavě s mlékem. Jednu třetinu těsta smícháme s kakaovo- perníkovou směsí. Obě těsta lijeme střídavě do středu formy. (světlé těsto lijeme přes tmavé těsto)..
Formu vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 60 minut. Zkoušíme špejlí. Moučník necháme chladnout cca 10 minut na mřížce a pak vyklopíme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.