Cordon bleu z krůtího masa, moravského uzeného a uzeného sýra

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 krůtí řízky z kýty
4 plátky uzeného sýra
4 plátky slabě krájeného moravského uzeného
olej
sůl
pepř
uzená paprika
vejce podle chuti
hladká mouka podle chuti
jemná domácí strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme. Na okrajích nařízneme. Smícháme olej, uzenou papriku, sůl a pepř. Maso naklepeme a necháme cca 3 - 4 hodiny naložené ve směsi s uzenou paprikou.

  2. Každý plátek řízku poklademe plátkem moravského uzeného masa a plátkem uzeného sýra. Pak naplněný plátek masa přeložíme a oba konce masa sklepneme paličkou k sobě.

  3. Řízky po obou stranách obalíme v hladké mouce a ve vejcích s kapkou oleje. Nakonec řízky obalíme ve strouhance.

  4. Plněné řízky smažíme na hluboké pánvi na rozpáleném oleji po každé straně cca 8 minut.

  5. Jako přílohu podáváme domácí bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!