Moučník HRK HRK

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 plechovky mandarinek (malé)
1 trvanlivá šlehačka
l ztužovač smetany
l vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, olej, mléko a prášek do pečiva promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.

  2. Pečeme při 160 st. asi půl hodiny.

  3. Na vychladlý koláč dáme: Štávu z mandarinek, šlehačka, ztužovat a pudink - toto metličkou promícháme nebo dáme do uzavřené sklenic a několikrát s ní zahrkáme a a proto se tento koláč jmenuje HRK HRK a nakonec přidáme mandarinky a naneseme na upečenou buchtu.

  4. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými bobečky. Výborný krém není hutný-nutno zkusit. Velice rychlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!