Mořský vlk s černou čočkou Beluga

Recepty, Ryby

Suroviny

1 ks filetu mořského vlka
70 g černé čočky Beluga
přepuštěné máslo
sůl, čerstvě mletý pepř
3 dl vývaru z kostí
hl. mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku nalijeme vývar a přidáme černou čočku. Osolíme a uvedeme do mírného varu, při kterém za občasného míchání regulujeme po dobu 30 minut varu množství vývaru. Neměl by tam po 30 minutách zůstat skoro žádný.

  2. Jakmile je čočka uvařena vmícháme oříšek másla, udržujeme ji teplou a připravíme si rybu.

  3. Filet z mořského vlka za pomoci pinzety zbavíme zbytku kostí, osolíme a opepříme. Rozdělíme ho na dva stejně velké kousky a kůži na jednom místě prořízneme, ale jen lehce, aby se nám porce ryby na pánvi nekroutila.

  4. Do pánve si dáme lžíci přepuštěného másla. Filet z obou stran zlehka poprášíme hladkou moukou a opečeme nejprve kůží dolů. Když kůže filetu krásně zezlátne, tak opatrně porce otočíme a opečeme rychle krátce i z druhé strany.

  5. Podáváme na tenké vrstvě černé čočky a zdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!