Ovocný řez s perníkovou příchutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1 prášek do perníku
180 g krupicového cukru
150 ml oleje
1 sklenice vlažné převařené vody
240 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 kávová lžička perníkového koření
marmeláda
2x vanilkový pudink
1l mléka
1 plechovka mandarinek
1 plechovka jahod
2x čirá želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si odlejeme a přidáme do něj kakao a koření do perníku.

  2. Bílou část těsta nalijeme na plech. Nakonec nalijeme nepravidelně tmavou část těsta. Pečeme v předehřáté troubě.

  3. Vychladnutý upečený korpus potřeme pikantní marmeládou. Uvaříme pudink z 1l mléka a nalijeme ho na marmeládou pomazaný korpus.

  4. Ovoce slijeme - šťávu použijeme na želatinu - a naskládáme na pudink. Z ovocné šťávy připravíme podle návodu želatinu, kterou nalijeme navrch moučníku. Celé necháme v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!