Krémová mrkvová polévka dobrá a jiná

Recepty, Polévky

Suroviny

4 větší mrkve
2 větší brambory
1 paprikový lusk
2 větší cibule
1/2 lžičky skořice
špetka mletého kardamonu
1 utlučený hřebíček
1 lžička curry
2 lžíce medu
2 kuřecí bujony
citronová šťáva (nebo pomerančová) podle chuti
krémová zakysaná smetana - 1 lžíce (na 1 porci polévky)
slunečnicový olej
opražené mandle - nemusí být
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a brambory si nakrájíme na plátky, papriku a cibuli na proužky.

  2. Do hrnce dáme olej, osmažíme cibuli, přidáme mrkev, brambory, papriku, osmažíme, pak zalijeme kuřecím vývarem, přidáme skořici, hřebíček, kardamon a necháme mírně vařit tak 40 minut, až se zelenina téměř rozvaří.

  3. Polévku rozmixujeme, dochutíme medem, cukrem, citronovou, nebo pomerančovou šťávou, provaříme.

  4. Při servírování dáme na polévku lžíci husté zakysané smetany a trošku posypeme opraženými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!