Moje pikantní utopence
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- kvalitní špekáčky, nebo jinou lepší uzeninu
- Lák:
- 4 lžíce octa
- 1 lžička sušené chilli papričky, drcené, nebo prášek, jedna rovná malá lžička
- 6 tablet umělého sladidla
- 3 dl vody
Postup Moje pikantní utopence
Postup přípravy receptu
-
Uzeninu nakrájím buď na 1 cm kolečka, nebo 2-3cm čtvrtečky, jak kdo chce, dělám oboje. Nacpu do klasické okurkovky, co se vejde.
Lák připravuju tak, že do misky dám chilli, sladidlo, ocet a zaliju převařenou vodou. Promíchám a nechám cca půl hodiny odstát.
Takto připravený lák opatrně leju do sklenice s uzeninou tak, aby usazený chilli prášek zůstal v misce. Zavřu víčkem a už po třech dnech si pochutnávám.