Švédské kuličky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
2 cibule
máslo
1 vejce
strouhanka
mléko
sůl
olej
250 ml zeleninového vývaru
200 ml 33 % smetany
sojová omáčka
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a polovinu množství necháme na másle zesklovatět, poté necháme vychladnout. V míse smícháme maso, vejce, strouhanku, orestovanou cibuli, strouhanku a asi 4 lžíce mléka, přidáme sůl a důkladně promícháme.

  2. Z připravené hmoty vytvarujeme kuličky. Pokud bude směs hustá, přidáme mléko, pokud řídká, strouhanku.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky zvolna osmažíme, hotové kuličky odložíme stranou.

  4. Do výpeku vsypeme zbylou cibuli, orestujeme. Přilijeme smetanu s vývarem a vaříme do zhoustnutí.

  5. Dle chuti vmícháme sojovou omáčku, sůl a pepř a pažitku.

  6. Kuličky vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s brambory a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!