Pikantní krůtí řízky se sýrem, jogurtem a bylinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g bílého jogurtu
2 různé tavené sýry
sůl
4 utřené stroužky česneku
špetka pálivé papriky
nasekané bylinky:
libeček
petrželka
6 krůtích řízků
strouhanka (množství podle každého)
2 PL parmazánu jemně strouhaného (Formaggio)
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí řízky kuchyňsky upravíme, lehce naklepeme a osolíme. Jogurty smícháme s česnekem, tavenými sýry, pálivou paprikou a nasekanými bylinkami. Řízky vložíme do této marinády přes noc (nebo klidně i déle, když máme čerstvé maso)

  2. V míse smícháme strouhanku s jemně strouhaným sýrem Formagio nebo parmazánem a v této směsi řízky, vyndané z marinády obalíme.

  3. Pečeme v rozehřáté troubě s pečícím papírem do zlatavé barvy. Na každý řízek poklademe kousek másla. Za celou dobu řízky jednou otočíme, ale někdy ani to, není nutné. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!