Mleté maso s fazolemi

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého masa - mix vepřové s hovězím
1 cibule
4 stroužky česneku
zhruba 0,5 dl oleje
0,5 lžičky mleté papriky
sůl
mletý pepř možno i oregáno
zhruba 3 lžíce drcených rajčat nebo 1 lžíce rajčatového protlaku,
1,5 lžíce hladké mouky
kousek masoxu - možno vynechat
1 velké rajče
1 větší paprika
1 konzerva sterilovaných fazolí ve slaném nálevu nebo v rajčatové omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si orestujeme dosklovita nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a prudce za stálého míchání restujeme zase až do tuku.

  2. Maso shrneme k okrajům a do tuku přidáme mletou papriku, necháme za stálého míchání jen zpěnit, přidáme drcená rajčata, prolisovaný česnek, vše krátce promícháme a přidáme vodu, kousek masoxu a necháme chvíli dusit. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a na kousky rajče. Zase malou chvilku podusíme a maso zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Já používám tzv. suchou jíšku, což je mouka opražená nasucho. Může se zahustit i klasickou jíškou.

  3. Přidáme fazole a necháme pořádně zvolna provařit. Dochutíme a podáváme. Jako příloha se hodí chléb, malé bramboráčky, já měla dosti ze zdejších stránek. Do směsi se může přidat i na kolečka nakrájená a osmažená klobása a směs se dá udělat i pikantní, může se přidat sterilovaná kukuřice, každý prostě co má rád. Množství ingrediencí si můžeme upravit dle svých zvyklostí a hustotu jídla si upravíme tak, aby vyhovovala.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!