Mleté kuličky dušené v mrkvi

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 větší šalotka
2 stroužky česneku
1/2 hrnku bílých burizonů
2-3 lžíce strouhanky
sůl
pepř
mletý kmín
olej na smažení
---
500 g mrkve
1 červená paprika
1 větší šalotka
1 lžíce hladké mouky
cca 300 ml vývaru
hrst mraženého hrášku
3 kuličky nového koření
1-2 bobkové listy
snítka tymiánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z masa, drobně nakrájené šalotky, česneku, vejce, koření, burizonů a strouhanky umícháme masovou směs. Několikrát ji vezmeme do ruky a silou plácneme do misky, krásně se spojí. Mokrýma rukama vytvoříme kuličky. Zprudka je opečeme na oleji do barvy a odložíme.

  2. Na vypečený tuk (pokud je ho hodně, slijeme a necháme potřebné množství) dáme zpěnit jemně nakrájenou šalotku. Mrkev nakrájenou na silnější kolečka, papriku na proužky, přidáme k cibuli a orestujeme. Zasypeme moukou, zamícháme a zalijeme vývarem.

  3. Přidáme koření, kuličky masa, nahoru položíme snítku tymiánu, přiklopíme poklicí a dusíme cca 20 minut tak, aby mrkev nebyla rozvařená. Občas během dušení promícháme a před koncem vsypeme hrášek. Nakonec tymián vytáhneme, směs dochutíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!