Candát se zeleninou na másle a bylinkách

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g candáta
100 g másla
1 lžička oleje
sušený česnek
sůl
pepř
trošku mouky na poprášení
300 g nakrájené očištěné zeleniny
mrkev
brokolice
květák
pórek
lístky petržele
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Připravenou zeleninu (můžeme použít i mraženou směs) povaříme chvilku na páře, zchladíme, necháme na sítku oschnout a dáme do hlubší pánve na rozehřátou polovinu másla. Promícháme, přidáme nasekanou petrželku a pažitku, osolíme, zakryjeme poklicí a krátce podusíme na skus.

  2. Současně se zeleninou začneme dělat na jiné pánvi candáta. Filety candáta naporcujeme, kůži každé porce opatrně nařízneme a opepříme. Porce ryby z vnitřní strany osolíme a mírně posypeme špetkou sušeného česneku. Kůži lehce poprášíme hladkou moukou.

  3. Na pánvi rozehřejeme druhou polovinu másla se lžičkou oleje, candáta vložíme kůží dolů a opečeme dozlatova. Jsou-li filety tenké, nemusí se obracet, jsou-li silnější,opečeme je krátce i z druhé strany. Hotové porce ryby obložíme zeleninou a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!