Minutkové Boloňské těstoviny v úpravě podle Petra Havlíčka

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g libového hovězího mletého masa
2 malé jemně nasekané cibule
1 nasekaný stonek celeru
1 mrkev (nasekaná na kostičky)
2 utřené stroužky česneku
400 g drcených rajčat
2 lžičky oregana
1,5 dcl červeného vína
3 lžíce protlaku
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Čerstvá bazalka
300 g semolinovych spaget

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso.

  2. Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev chvíli restujeme za stálého míchání.

  3. Vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano a červené víno a chvíli společně podusíme.

  4. Těstoviny uvaříme al-dente, necháme okapat a dáme do mísy. Přidáme masovou omáčku, přidáme olivový olej a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!