Dušené vepřové v troubě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty (nakrájené na kostky)
1 červená cibule (nakrájené na měsíčky)
4 stroužky česneku (rozetřeného)
100 g salámu Chorizo (nakrájeného)
3 PL olivového oleje
1,5 KL koření PIRI-PIRI
1 KL mleté uzené papriky
konzerva sekaných rajčat (s chilli paprikou a bylinkami)
300 ml kuřecího vývaru
100 g zelených oliv
sůl
čerstvě mletý pepř
nasekaná petrželová nať
400 g uvařené cizrny

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené maso osolíme, opepříme, okořeníme kořením a na troše oleje opečeme ze všech stran.

  2. Zvolíme kastrol vhodný do trouby.

  3. Opečené maso vyndáme do misky. Přilijeme zbytek oleje, přidáme cibuli s česnekem a na mírném ohni orestujeme.

  4. Přidáme chorizo, osmahneme ho a posypeme mletou uzenou paprikou.

  5. Vlijeme rajčata a vývar, přidáme maso.

  6. Přiklopený kastrol vložíme do rozpálené trouby na 150°C. Pečeme zhruba 1 hod.

  7. Přidáme cizrnu, olivy a pečeme dokud není maso měkké.

  8. Přisypte nasekanou petrželovou nať, je-li potřeba dochuťte solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!