Výborná syrovátková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 ml syrovátky
100 ml kysané smetany
1-2 lžíce hladké mouky
1 menší cibule
2 hrsti menších krup
1 větší vařená brambora (můžete dát syrovou)
3 větší hlívy ústřičné
menší kytička kopru
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky drceného kmínu
1-2 vejce natvrdo
sůl
trošku másla (nebo olej) na osmažení cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce na rozehřáté máslo osmažit, přidáme mouku a uděláme hnědou cibulovou jíšku do které vylijeme syrovátku s vodou v poměru 1:1 a rozmícháme.

  2. Až se začne vařit vhodíme kroupy, na kousky nakrájenou hlívu a vaříme dál, až začnou kroupy měknout přidáme zázvor, kmín, vlijeme zakysanou smetanu, kterou rozšleháme ve 250 ml vody, aby se nezdrcla, vlijeme do polévky, osolíme, promícháme a vaříme do doby až jsou kroupy měkké.

  3. Ke konci vaření dáme nasekaný kopr, uvařená vejce natvrdo nařezané na plátky a vařenou bramboru nakrájenou na menší kostičky (pokud se dá syrová, dáme vařit do polévky dříve), dochutíme, krátce povaříme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!