Vepřové na víně s kapary a rozmarýnem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřová plec
150 ml červeného suchého vína
1-2 lžíce kaparů
1 lžička dijonské hořčice (nemusí být)
větvička rozmarýnu
vývar
100 ml smetany
1 lžíce mouky
sůl
pepř
1 lžíce másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené směsi oleje a másla.

  2. Podlijeme vínem, necháme ho zprudka vyvařit, přidáme vývar, hořčici, rozmarýn a dusíme doměkka.

  3. Dvacet minut před koncem vlijeme mouku rozmíchanou v trošce vody, prošleháme, vložíme kapary a dokončíme.

  4. Na závěr zjemníme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!