Ohnivé ragú se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g libové vepřové kýty
3 čerstvé ostré slovenské papriky
1 červená paprika
3 velká masitá rajčata
2 čerstvé chilli papričky
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 malá plechovka žampionů
3 lžíce ostrého kečupu
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme, spaříme v horké vodě a oloupeme.

  2. Z paprik a chilli papriček odstraníme semeníky a společně s ostatní zeleninou nakrájíme na proužky, česnek na plátky.

  3. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a promícháme s hladkou moukou.

  4. V litinovém kastrolu, woku nebo hluboké pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme.

  5. Osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou, přidáme nakrájenou zeleninu a plátky česneku.

  6. Promícháme, zmírníme teplotu a 15 minut pod pokličkou dusíme.

  7. Podle potřeby mírně podlijeme trochou vařící vody.

  8. Přidáme žampiony bez nálevu a kečup a krátce prohřejeme. Podáváme s chlebem nebo s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!