Meruňky s cibulí jako příloha k masu

Recepty, Přílohy

Suroviny

9 větších vypeckovaných, zralejších meruňek
2 středně velké cibule
3 cm dlouhý špalíček kořene čerstvého zázvoru
4 lžíce Brusinkové omáčky s chilli
1 lžíci octa
4 lžíce vody
1 tenký plátek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jednu oloupanou a na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme převařit na 1 minutu do kastrůlku s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku, necháme okapat a použijeme až ke konci přípravy.

  2. Druhou cibuli rovněž nakrájíme na tenké půlměsíčky, meruňky překrojíme na menší kousky a oloupaný zázvor nakrájíme na velice tenké nudličky.

  3. Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme zesklovatět cibuli. Zhruba po 3 minutách přidáme meruňky, zázvor, ocet s vodou a brusinkovou omáčku.

  4. Vše promícháme a slabým varem vaříme za stálého promíchávání 10 minut.

  5. Nakonec vmícháme spařenou cibuli a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  6. Podáváme ke grilovanému masu, nebo ke grilované, či opečené uzenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!