Medový perník s marmeládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 lžička mleté skořice
- 100 g cukru
- 50 g tuku
- 200 g medu
- 1 vejce
- marmeláda
- moučkový cukr na posypání
Postup Medový perník s marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Med, cukr, sůl, tuk a lžíci vody pomalu a jemně rozpustíme v hrnci a necháme vychladit.
Do vychladlé směsi přidáme vejce a skořici a důkladně vše rozmícháme.
Dále promícháme mouku s práškem do pečiva a postupně sypeme do hladké směsi, kterou neustále mícháme dokud nevypracujeme hladké těsto.
Troubu rozehřejeme na 200°C.
Dvě třetiny těsta vyválíme na silnější plát, který dáme na vymaštěný plech a pomažeme zavařeninou.
Ze zbylého těsta vyválíme slabší plát, který položíme navrch.
Pečeme asi 20 minut.
Vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostičky.