Medový perník s marmeládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 lžička mleté skořice
100 g cukru
50 g tuku
200 g medu
1 vejce
marmeláda
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Med, cukr, sůl, tuk a lžíci vody pomalu a jemně rozpustíme v hrnci a necháme vychladit.

  2. Do vychladlé směsi přidáme vejce a skořici a důkladně vše rozmícháme.

  3. Dále promícháme mouku s práškem do pečiva a postupně sypeme do hladké směsi, kterou neustále mícháme dokud nevypracujeme hladké těsto.

  4. Troubu rozehřejeme na 200°C.

  5. Dvě třetiny těsta vyválíme na silnější plát, který dáme na vymaštěný plech a pomažeme zavařeninou.

  6. Ze zbylého těsta vyválíme slabší plát, který položíme navrch.

  7. Pečeme asi 20 minut.

  8. Vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!