Skládaný medový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
900 g hladké mouky
600 g másla
450 g práškového cukru
3 PL medu
3 PL rumu
3 lžičky jedlé sody
3 vejce
3 žloutky
Krém:
2x mascarpone
2 šlehačky 40%
moučkový cukr podle chuti
vanilkové aroma (nebo 2 vanilkové cukry)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále dohromady. Výsledný hladký bochánek těsta zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice alespoň na hodinu.

  2. Pak ho vyválíme na 4 mm a vykrájíme požadovaný tvar. Pečeme na plechu s papírem 15 minut na 160°C.

  3. Krém: V jedné misce rozmícháme mascarpone s cukry, ve druhé ušleháme do tuha šlehačky. Pak obě složky opatrně smícháme.

  4. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou špičkou děláme na plát těsta krémové pusinky, jednu vedle druhé. Pak naplníme sáček marmeládou, třeba malinovou. Úzkou špičkou klademe malé kopečky mezi krémové pusinky. Nebo klademe pomocí 2 kávových lžiček.

  5. Na ozdobený plát těsta položíme další a zdobení krémem a marmeládou opakujeme. Záleží na nás, kolik vrstev těsta poskládáme.

  6. Na vrchním plátu použijeme jen krém a ozdobíme dle fantazie ovocem nebo čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!