Jemná kynutá tvarohová bábovka

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

110 ml (g) vody
vanička tvarohu
2 žloutky
80 g změklé Hery
lžíce rumu
80 g cukru
vanilkový cukr
3 lžičky citrónové kůry
150 g hrubé mouky
350 g hladké mouky
21 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé), část odvážené mouky si necháme na dosypání během hnětení - zpočátku je těsto tužší. Použijeme program Těsto (s kynutím).

  2. Po ukončení těsto vytáhneme, lehce propracujeme (pokud je třeba, mírně podsypeme troškou mouky) a urovnáme do tukem vymazané bábovkové formy.

  3. Necháme nakynout, povrch potřeme mlékem a upečeme - vsadíme do trouby vyhřáté na 200°C, po 3-5 minutách teplotu snížíme na 180°C a upečeme (asi 35-45 min, podle trouby).

  4. Zkusíme do bábovky opatrně vpíchnout špejli a pokud ji vytáhneme suchou, troubu vypneme, bábovku necháme chvíli odpočinout a pak ji vyklopíme. Podáváme pocukrovanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!