Medová krkovička pečená v pivu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice s kostí
3 cibule
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce Teriyaki omáčky
2 lžíce dijonské hořčice
50 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
chilli papričku (nakrájenou nadrobno)
čerstvě mletý pepř
250 ml světlého piva (zde Budvar)
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.

  2. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivem. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!