Borůvkovo-malinové lívanečky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Suché ingredience:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/4 hrnku pohankové mouky
- 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
- 2 lžíce ovocného cukru nebo třtinového cukru
- 4 lžičky prášku do pečiva
- Mokré ingredience:
- 1,5 hrnku rostlinného vanilkového mléka
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky citronové kůry nebo limetkové kůry
- 1 hrnek ovoce (borůvek a malin)
Postup Borůvkovo-malinové lívanečky
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme obě mouky, škrob, cukr a prášek do pečiva.
Přidáme kúru z citronu nebo limetky, olej a mléko.
Vyšleháme do hladka, aby v těstě nebyla žádná hrudka.
Nakonec vmícháme ovoce, zakryjeme a necháme přes noc odpočinout v lednici.
Druhý den rozehřejeme pánvičku a těsto před nalitím promícháme.
Velkou lžicí dáváme na pánev těsto i s ovocem a jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, opatrně otočíme. Podáváme slazené sirupem (zlatým, javorovým, agávovým) nebo sypané vanilkovým cukrem.