Borůvkovo-malinové lívanečky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Suché ingredience:
1 hrnek hladké mouky
1/4 hrnku pohankové mouky
1/4 hrnku kukuřičného škrobu
2 lžíce ovocného cukru nebo třtinového cukru
4 lžičky prášku do pečiva
Mokré ingredience:
1,5 hrnku rostlinného vanilkového mléka
1 lžíce oleje
1/2 lžičky citronové kůry nebo limetkové kůry
1 hrnek ovoce (borůvek a malin)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme obě mouky, škrob, cukr a prášek do pečiva.

  2. Přidáme kúru z citronu nebo limetky, olej a mléko.

  3. Vyšleháme do hladka, aby v těstě nebyla žádná hrudka.

  4. Nakonec vmícháme ovoce, zakryjeme a necháme přes noc odpočinout v lednici.

  5. Druhý den rozehřejeme pánvičku a těsto před nalitím promícháme.

  6. Velkou lžicí dáváme na pánev těsto i s ovocem a jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, opatrně otočíme. Podáváme slazené sirupem (zlatým, javorovým, agávovým) nebo sypané vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!