Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g panenky
- 250 g žampiónů
- 1 malá cibule
- 100 g ementálu (nebo jiného sýra dle chuti)
- 100 ml smetany na vaření
- pažitka
- vývar
- máslo
- hladká mouka
- olej
- pepř
- sůl
Postup Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne).
V kastrůlku smícháme po lžíci másla a oleje, zasklovatíme cibuli, zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Uvedeme k varu, rozšleháme na hladkou omáčku, snížíme teplotu a přidáme jemně nastrouhaný sýr. Necháme probublávat nejméně 20 minut.
Mezitím osmažíme plátky žampiónů na másle a spolu se smetanou a nasekanou pažitkou přidáme do hotové omáčky.
Vepřové medailonky zprudka opečeme na pánvi (cca 5 minut z každé strany) a podáváme se žampiónovou omáčkou.