Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g panenky
250 g žampiónů
1 malá cibule
100 g ementálu (nebo jiného sýra dle chuti)
100 ml smetany na vaření
pažitka
vývar
máslo
hladká mouka
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne).

  2. V kastrůlku smícháme po lžíci másla a oleje, zasklovatíme cibuli, zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme a zalijeme studeným vývarem. Uvedeme k varu, rozšleháme na hladkou omáčku, snížíme teplotu a přidáme jemně nastrouhaný sýr. Necháme probublávat nejméně 20 minut.

  3. Mezitím osmažíme plátky žampiónů na másle a spolu se smetanou a nasekanou pažitkou přidáme do hotové omáčky.

  4. Vepřové medailonky zprudka opečeme na pánvi (cca 5 minut z každé strany) a podáváme se žampiónovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!