Matjesový salát s bramborami

Recepty, Saláty

Suroviny

matjesový salát s cibulí a olejem
brambory
cibule
kopr čerstvý nebo sušený

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme ve slupce cca tolik brambor, kolik máme matjesového salátu (ale může jich být i víc). Brambory necháme vychladnout a oloupeme. Rozkrájíme na plátky o síle 2-3 cm.

  2. Matjesy nůžkami přestříháme na kousky o straně 2-3 cm. (Je to jednodušší než krájení.) Nakrájíme na tenké plátky cibuli (já to dělám na V krouhači). Může být žlutá i fialová. Matjesy smícháme s bramborami a přidáme tolik cibule, kolik se nám líbí.

  3. Kdo má rád, může přidat kopr podle chuti. Nekazím tento skvělý salát majonézou, jogurtem a pod. Olej bohatě stačí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!