Rychlý matjesový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

150 g matjesů (i s olejem)
1 větší cibule
2 PL Kunovjanky
1-2 sladkokyselé okurky (podle velikosti)
2 lžíce jogurtu (kdo nerad jogurt, může použít zakysanou smetanu)

Postup přípravy receptu

  1. Matjesy nakrájíme na menší kousky, smícháme s najemno nakrájenými půlkolečky cibule a dvěma polévkovými lžícemi zeleninové směsi Kunovjanka, přidáme kyselou, na slabá půlkolečka pokrájenou okurku a promícháme se dvěma lžícemi dobrého jogurtu (nebo se zakysanou smetanou).

  2. Salát můžeme podávat hned, ale obzvlášť v horkých dnech je lepší nechat ho v ledničce zchladit. Podáváme s pečivem nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!