Ptáčci z vepřového masa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
3 vejce
3 párku
6 sterilovaných okurek
250 ml smetany na vaření
3 lžíce hrubé mouky
2 lžíce mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na velké plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Na maso pokládáme nakrájený párek, okurky a rozmíchaná vejce.

  2. Maso se směsí zabalíme do roličky a svážeme provázkem, případně propíchneme špejlí. Hotové závitky obalíme v mleté paprice a vyskládáme na pekáč. Pečeme cca hodinu na 200°C podlité vodou.

  3. Z upečených ptáčků slijeme šťávu do hrnce, přidáme vodu a masox a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky přidáme smetanu rozšlehanou s moukou a znovu přivedeme k varu. Jako přílohu podáváme knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!