Smaženky k pivu nebo vínu

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1. Smažená parenica
uzená parenica
paprikáš
vejce
hladká mouka
voda nebo pivo
strouhanka
2. Smažená cibule:
cibule
tvrdý sýr
vejce
hladká mouka
voda nebo pivo
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. 1.(obrázek č. 1) Rolku nakrájíme na kolečka silná asi 3-5mm a mezi plátky dáme vždy po jednom kolečku salámu paprikáš. Zpevníme párátkem.

  2. Z vejce, mouky a vody nebo piva si vymícháme těstíčko, ve kterém vše smočíme a obalíme strouhankou. Těstíčko nesolíme, sýr je dost slaný.

  3. Vložíme i s párátkem do horkého oleje, před otočením párátko vyjmeme. Smažíme dozlatova.

  4. 2. (obrázek č.2) Cibuli nakrájíme opatrně na 0,5cm kolečka a osolíme.

  5. Z vejce, soli, mouky, vody nebo piva a jemně nastrouhaného sýru vymícháme těstíčko, ve kterém cibuli smočíme a obalím ve strouhance. Smažíme pozvolna z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!