Letní buchta s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
4 vejce
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 ml oleje
200 ml vody
Krém:
200 g másla
cca 1 lžíce moučkového cukru
Povrch:
jahody - rozkrojené na půlky
2 vanilkové pudinky
0,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme. Přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme dorůžova na 200°C cca 15 minut.

  3. Na úplně vychladlý piškot rozetřeme rozšlehané máslo s cukrem, na to poklademe jahody rozkrojené na půlky, které zalijeme pudinkem a dáme ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!