Dušená vepřová plec se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

350-400 g vepřové plece
sůl
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 vrchovatá lžička rajského protlaku
120 g rajčat
120 g řapíkatého celeru
120 g červené papriky
120 g brokolice (růžičky)
vývar dle potřeby
3 lžičky sladké chilli omáčky
sojová omáčka - není nutná
cca 1 lžička koření Tandoori Masala
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata a následně i pokrájené osolené a okořeněné maso. Po osmažení přidáme krátce rozvonět nasekaný česnek s protlakem a na čtvrtky pokrájeným velkým rajčetem. Přidáme chilli sladkou omáčku, přilijeme trošku vody nebo vývaru (postačí 120 ml) a dusíme cca 15-20 minut.

  2. Poté přidáme k masu pokrájenou papriku, řapíkatý celer a dále dusíme do úplného změknutí masa a zeleniny na skus, kdy nakonec na maso se zeleninou posadíme růžičky brokolice, které přelijeme šťávou a dodusíme pod poklicí doměkka (na skus). Dle chuti dosolíme nebo zastříkneme sojovou omáčkou.

  3. Vývaru doléváme během dušení po troškách, abychom nemuseli zahušťovat, na to nám postačí rozdušené rajče a cibule a pokud náhodou utopíme mlynáře, zahustíme malým množstvím jíšky.

  4. Podáváme s rýží, kuskusem, těstovinami, knedlíkem, bramborem, noky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!