Masová polévka s pohankou a bylinkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 6 kusů kachních krků
- 1 balení králičích dílů na polévku (oba balíčky z Alberta)
- 1 porek
- 2 mrkve
- 2 petržele
- kousek celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- koření – nové v celku
- 3 bobkové listy
- celý černý pepř
- celý koriandr
- špetička muškátového květu
- zelené koření – libeček (dala jsem 2 PL nakrájeného stonku libečku)
- čerstvou nať koriandru – asi 4 lístky
- zelenou
- petrželku
- 4 lístky majoránky
- 4 lístky tymiánu
- 2cm čerstvého zázvoru
- 200 g pohanky
- 6 litrů vody
Postup Masová polévka s pohankou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Do vody dáme vařit oboje maso, přidáme veškeré čerstvé a suché koření i bylinky, přidáme na kolečka nakrájený zázvor a vaříme asi 40 minut mírným varem.
Po této době by mělo být maso již měkké a vhodné k obrání. Vyndáme ho, do vody dáme nakrájenou zeleninu na vhodné kousky, cibuli i česnek a ještě asi 10 minut mírně provaříme.
V jiném kastrolu zalijeme pohanku právě vroucí vodou a zabalíme do deky, necháme tam cca 20 minut. Maso obereme, vrátíme do polévky, přidáme i pohanku, promícháme a prohřejeme.
Dochutíme dle naší chuti – solí, čerstvými bylinkami apod. Polévka je dost hustá a sytá nahradí celý oběd.