Tataráček z lososa a rajčat

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Na tataráček:
200 g čerstvého lososa (filet bez kůže)
100 g uzeného lososa (plátky)
250 g rajčat
Na zálivku:
čerstvě vymačkaná šťáva ze 2 citronů
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
snítka kopru
1 jarní cibulka s natí
čerstvě nahrubo mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice.

  2. Mezitím připravíme zálivku: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a řádně prošleháme. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou cibulku a kopr.

  3. Zálivkou přelijeme tataráček a promícháme. Můžeme dosolit a připepřit dle chuti. Necháme cca 30 minut v chladu odpočívat.

  4. Podáváme na opečené bagetě. Tu můžeme opéci nasucho v toustovači nebo na pánvi. Taky lze bagetky pokapat olivovým olejem a opéci v troubě s funkcí gril. Můžeme dozdobit kopečkem kysané smetany a snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!