Pudinkový koláč dvou chutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
1 hrnek krupicového cukru
8 lžic oleje
8 lžic vody
1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
2 lžíce moučkového cukru
Pudinky:
2 různé klasicky uvařené a do tuha vychlazené pudinky
(vyzkoušené a výborné kombinace pudinků =
pistáciový a vanilkový
kokosový a ananasový
citronový a jahodový
karamelový a banánový
čokoládový a mandlový
smetanový a malinový)
Strouhaná čokoláda na ozdobu (použijeme ladící s pudinky = k malinovému pudinku čokoládu s kousky malin, k mandlovému pudinku mandlovou čokoládu, ke kokosovému čokoládu s kokosem apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh.

  2. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře ale opatrně promícháme.

  3. Na velký plech (vymazaný, vysypaný či s pečícím papírem) nalijeme 2/3 těsta a rozetřeme po celé ploše.

  4. Do zbylého těsta vmícháme kakao a nerovnoměrně ho nalijeme na světlé těsto.

  5. Do těsta pak střídavě klademe polévkovou lžicí kopečky vychlazených pudinků (já použila pistáciový a vanilkový) těsně vedle sebe, až zaplníme celý prostor s těstem (vyjde to akorát).

  6. Dáme péct do trouby na 180°C. Těsto se mezi pudinkem nadzvedne a udělá takové kopečky.

  7. Až je těsto upečené - zkusíme špejlí nebo na dotek prstem (nesmí se promačkávat), vyndáme a ještě na horký koláč nalijeme a rozetřeme polevu, kterou umícháme ze všech uvedených surovin.

  8. Necháme pořádně vychladnout a ztuhnout v lednici.

  9. Nakonec ozdobíme strouhanou čokoládou, chuťově ladící s pudinkem (u mě pistáciová od Orionu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!