Máslová líčka s mangoldem a tymiánovou bramborovou kaší

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

600 g hovězích líček
150 g másla
10 listů červeného mangoldu
250 ml silného hovězího vývaru
snítky čerstvého tymiánu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očistěná líčka osolíme, opepříme, vložíme do PH, podlijeme vývarem a poklademe 100 g másla. Pomalila jsem na High cca 4 hodiny.

  2. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla s olejem, vložíme stroužky česneku, orestujeme je, vyjmeme a do ochuceného másla dáme jemně nakrájené mangoldové listy.

  3. Osolíme je a necháme zavadnout, nebo podle potřeby velmi krátce podusíme.

  4. Kaši připravíme obvyklým způsobem s tím rozdílem,že v mléce povaříme snitky tymiánu, které vyjmeme a ochucené mléko použijeme na přípravu kaše.

  5. Kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni plátky líček, posypeme čerstvými lístky tymiánu a doplníme mangoldem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!