Pstruh lososovitý s bylinkami a máslovou zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce pstruha s kůží
2 stroužky česneku
větší snítka bazalky
1-2 kolečka citronu
plátek másla
trochu oleje
baby karotka
mražený hrášek
sůl
čerstvě mletý pepř
nasekaná petrželka s bazalkou

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby osolíme a opepříme. Do pánve s rozehřátým olejem dáme celé stroužky česneku a snítku bazalky.

  2. Když se olej rozvoní, bazalku vytáhneme, česnek ještě ponecháme. Vložíme ryby kůží dolů a kolečka citronu, opékáme společně.

  3. Když česnek začne zlátnout, vytáhneme ho. Porce ryby opékáme z každé strany 2-4 minuty podle síly masa, pak je vytáhneme a odložíme do tepla.

  4. Karotku dáme na 8-10 minut do slané vody uvařit na skus. Před dovařením vsypeme hrášek. Uvařené scedíme a necháme okapat.

  5. Do výpeku přidáme kousek másla a vsypeme zeleninu. Necháme jen chvíli prohřát a nakonec dochutíme bylinkami a čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!