Lenčiny zapečené cuketové lodičky

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 cukety
1 červená cibule
2 stroužky česneku
7 listů bazalky
1 rohlík
1 mozzarella
slunečnicový olej
400 g mletého masa
nastrouhaný eidam (cca 40 g)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vydlabeme dužinu, abychom vytvořily lodičky a nepoškodily křehkou cuketovou slupku. Část tvrdé dužiny s peckami vyhodíme. Zbylou dužinu pokrájíme nadrobno.

  2. Nadrobno nakrájíme také cibulku, česnekové stroužky a bazalkové listy.

  3. Maso osolíme, opepříme.

  4. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky, dáme do větší misky a zalijeme šťávou z mozzarelly. Necháme důkladně nasáknout.

  5. Mozarellu nakrájíme na tenčí plátky.

  6. Na pánvičce na oleji osmahneme cibulku, česnek a přidáme maso. Až je maso dokonale osmahnuté, přidáme bazalku a nakrájenou dužinu a ještě trochu orestujeme. Celý obsah pánvičky přesuneme do misky s rohlíkem a promícháme.

  7. Na plech dáme pečící papír, každou cuketovou lodičku naplníme vytvořenou směsí, na kterou rovnoměrně rozložíme plátky mozarelly a posypeme nastrouhaným eidamem (více či méně dle vlastní chuti).

  8. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 30-35 minut.

  9. Podáváme s vařenými bramboramI.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!