Marinovaný máslový pstruh

Recepty, Ryby

Suroviny

1 pstruh
2 stroužky česneku
1/2 lžičky medu
1 lžíce ústřičné omáčky
1 větší lžíce roztopeného másla
1/2 lžičky citronové šťávy
mořská sůl
grilovací koření
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha omyjeme, osušíme a osolíme mořskou solí i vevnitř. Do roztopeného másla přidáme utřený česnek, med, ústřičnou omáčku a potřeme marinádou pstruha. Takto připraveného necháme cca 2 hodiny odležet.

  2. Do pekáčku dáme pečící papír a vložíme na něj pstruha. Posypeme grilovacím kořením a celým kmínem a vložíme do rozehřáté trouby na gril, popřípadě horký vzduch.

  3. Během grilování jednou otočíme a druhou stranu pstruha také posypeme grilovacím kořením a celým kmínem. Pečeme dorůžova dohromady cca 15-20 minut na 250°C. Po vyjmutí přelijeme máslovým výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!