Marinovaný máslový pstruh
Recepty, RybySuroviny
- 1 pstruh
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky medu
- 1 lžíce ústřičné omáčky
- 1 větší lžíce roztopeného másla
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- mořská sůl
- grilovací koření
- celý kmín
Postup Marinovaný máslový pstruh
Postup přípravy receptu
-
Pstruha omyjeme, osušíme a osolíme mořskou solí i vevnitř. Do roztopeného másla přidáme utřený česnek, med, ústřičnou omáčku a potřeme marinádou pstruha. Takto připraveného necháme cca 2 hodiny odležet.
Do pekáčku dáme pečící papír a vložíme na něj pstruha. Posypeme grilovacím kořením a celým kmínem a vložíme do rozehřáté trouby na gril, popřípadě horký vzduch.
Během grilování jednou otočíme a druhou stranu pstruha také posypeme grilovacím kořením a celým kmínem. Pečeme dorůžova dohromady cca 15-20 minut na 250°C. Po vyjmutí přelijeme máslovým výpekem.