Marinovaný králík s dýňovým zelím

Recepty, Jiné maso

Suroviny

rozporcovaný králík
3 dcl bílého vína
sůl
na marinádu:
2 dcl oleje
2 PL sójové omáčky
1 KL worcesteru
1 KL červené papriky
2 KL octa balsamiko
6 snítek rozmarýnu
6 snítek tymiánu - po třech nasekáme a zbytkem proložíme maso
4 velké stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Porce masa osolíme, vložíme do pekáče a potřeme z obou stran marinádou. Podlijeme vínem, přidáme snítky bylinek a můžeme nechat marinovat přes noc, ale postačí i 2 hodiny.

  2. Poté maso vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200°C asi na hodinu, přeléváme výpekem a pokud je ho málo, podléváme vodou nebo vývarem. Po hodině odkryjeme a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!